Har man råd, gider man ikke køre med bus

Slettet Bruger,

24/06/2007

Vi gider ikke busserne. Hver femte passager har siden 2000 fravalgt at tage bussen. Alene i hovedstaden har der i år været 31,5 millioner færre rejser end i 2000. Det skyldes, at vi i højere grad har fået råd til at tage bilen, mener seniorforsker Linda Christensen fra Dansk Transport-Forskning.

"Folk er blevet rigere, og flere har fået bil. Samtidig er prisen for at rejse kollektivt steget væsentligt mere end de generelle prisstigninger, mens det på samme tid er blevet relativt billigere at køre i bil. Når passagertallet falder, er busselskabernes eneste mulighed at gøre den kollektive trafik dårligere og dårligere. Det er det, passagererne nu reagerer på. Og jeg tror, at det vil gå helt galt i løbet af et par år," siger Linda Christensen til Jyllands-Posten.

Den udvikling vil regionernes formand, Bent Hansen (S), sætte en stopper for. Han vil indføre "gratis" busser, dvs. busser betalt gennem skattekassen.

"Jeg tror at massive prisnedsættelser er vejen frem. Man kunne gøre som i Ikast og gøre bussen helt gratis eller som minimum sætte prisen ned med 25 pct. Så tror jeg, at folk ville begynde at overveje, om de nu også skulle anskaffe sig bil nummer to," siger Bent Hansen.

mkr

Kilde: