Haarder får pris for at tage telefonen

Undervisningsminister Bertel Haarder er den eneste minister, som lader journalister få telefonnummeret til hans mobiltelefon, og bl

Slettet Bruger,

06/10/2009

Undervisningsminister Bertel Haarder er den eneste minister, som lader journalister få telefonnummeret til hans mobiltelefon, og bl.a. derfor har han nu fået Altinget.dk's "Ting-Prisen".

Prisen uddeles for god kommunikation og "særlig evne til at øge respekten for det danske folkestyre, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne". Haarder blev valgt af en komité bestående af journalistisk forsker ved SDU, redaktør Jakob Elkjær, koncerndirektør i Berlingske Media Lisbeth Knudsen, kommunkationsdirektør i Finansrådet Lars L. Nielsen og Altinget.dk's udgiver, Rasmus Nielsen. De nævner tre grunde til at give Bertel Haarder prisen:
  • Bertel Haarder stiller altid beredvilligt op, når befolkning og medier efterspørger hans holdning.
  • Han taler altid et klart og tydeligt sprog.
  • Haarders kommunikation giver som regel anledning til en politisk debat mellem tilhængere og modstandere og underbygger dermed et afgørende element i det danske folkestyre: Dialog og oplysning.
"Vi giver dig Ting-Prisen 2009 som en påskønnelse for en lang menneskealders mod, evne og vilje til at kommunikere uden filter, ligefremt og i overensstemmelse med de ideologiske værdier, du altid har stået for, og som du fortsat kæmper for," sagde Rasmus Nielsen, Altinget.dk ved overrækkelsen i dag.

I sin takketale sagde Bertel Haarder bl.a.:

"Jeg vil ikke skjule, at jeg er stolt og glad for anerkendelsen. Også fordi jeg bestemt ikke altid har været god til at kommunikation. Jeg lod mig lokke til at sige ting, der kunne misforstås og blev slået stort op - og derefter blev slået ned! Venstres daværende formand Uffe Ellemann-Jensen gav mig engang en 'Bertel-box', hvor jeg kunne lægge de udtalelser, jeg ikke skulle være kommet med. Siden fik han selv mere brug for den end jeg! Jeg lægger vægt på at være yderst tilgængelig. Både døren og mobilen er åben. Jeg nyder godt af at være godt inde i mit område og tillader mig at mene, at jeg er blevet bedre og bedre!"

Med prisen følger en bronzeskulptur af billedhuggeren Pontus Kjerrman.

[email protected]

Kilde: