Gymnasielærere mobber Dansk Folkepartis unge

Slettet Bruger,

26/09/2007

Danske gymnasielærere er ikke ubetinget begejstrede for deres elevers aktive deltagelse i det danske demokrati. I hvert fald ikke, hvis den manifesterer sig med et medlemsskab af Dansk Folkepartis Ungdom. En undersøgelse foretaget på sociologistudiet på Københavns Universitet viser, at DFU´erne selv oplever, at de bliver mobbet på deres skole. Det skriver Ritzau.

Nazist og racist er etiketter, som DFU´erne åbenbart må lægge ryg til fra flere af deres lærere, som også beskrives som passive iagttagere, når det er klassekammeraterne, der fører an i mobningen.

Undersøgelsen er baseret på interviews med blot 10 medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom, men er sandsynligvis ganske dækkende. Det mener samfundsforsker fra Aalborg Universitet Johannes Andersen, der blandt andet forsket i ungdommens politiske kultur.

"Jeg tror faktisk, at der er rimeligt meget medvind til sådan noget der. Det er næppe usædvanligt, at kritik af DF har nemmere ved stiltiende at blive accepteret end kritik af venstrefløjen," udtaler Johannes Andersen.

[email protected]

Kilde: