Grøn borgmester tager bilen til offentlig transport

Slettet Bruger,

02/08/2007

Michael R. Bloomberg er borgmester i New York og en stor fan af offentlig transport. Han praler med, at han tager metroen "praktisk taget hver dag", og når borgerne brokker sig over de overfyldte tog, siger han, at de skal "tage sig sammen". De burde følge hans miljøvenlige eksempel, mener han.

Men når Bloomberg selv skal på arbejde, foregår det ikke som andre pendlere, skriver den amerikanske avis New York Times. De dage, hvor han bruger metroen, bliver han nemlig afhentet af to store firehjulstrækkere, der fragter ham 22 gader, hvorefter han stiger på et eksprestog til rådhuset. Avisen skriver også, at hvis borgmesteren ville, kunne han tage den metrostation, der ligger fem minutters gang fra hans residens.

Borgmesterens talsmand, Stu Loeser, mener ikke, at Bloombergs køretur forhindrer ham i at kalde sig for en gennemsnitlig pendler:

"Hvad er en gennemsnitpendler på Manhattan? Jeg mener ikke, at spørgsmålet kan besvares. Borgmesteren kører med metroen lige som alle andre. Kører sin billet igennem, står på perronen og venter på toget."

[email protected]

Kilde: