Glæde i Ron Paul-lejren

Der var sikkert nogle i det republikanske parti, der drog et lettelsens suk over, at den tredjeplads, Ron Paul indtog i et par meningsmålinger lige...

Slettet Bruger,

05/01/2008

Der var sikkert nogle i det republikanske parti, der drog et lettelsens suk over, at den tredjeplads, Ron Paul indtog i et par meningsmålinger lige inden, vælgerne i Iowa mødtes for at pege på deres bud på en præsidentkandidat, blev vekslet til en femteplads, da resultatet forelå.

Ikke desto mindre valgte 9,7 procent af de cirka 124.000 fremmødte republikanere at sætte deres kryds ved kandidaten, der også kendes som "Dr. No" på grund af sine konsekvente nej-stemmer til alle lovforslag, der begrænser den personlige frihed. Dermed sluttede han lige i halen på kandidater som John McCain og Fred Thompson, men langt foran Rudy Giuliani, konkluderer en glad kampagneleder Lew Moore.

"Dette på trods af, at Rudy Giuliani har besøgt Iowa oftere end Ron Paul. Og 'entrance polls' viste, at Ron Paul tog førstepladsen (29%) blandt uafhængige republikanere. Denne kampagne er kun lige begyndt, og vi har fået en bedre start end nogen i 'mainstream'-medierne havde forventet," skriver han på Ron Pauls officielle valghjemmeside.

Også på Fox News bed man mærke i tilslutningen til Ron Paul, der med sin sejr i det ganske vist lillebitte Jefferson County faktisk var den eneste ud over de to absolutte stemmeslugere Huckabee og Romney, der tog en sejr i et af de 99 countys i Iowa.

"Ti procent er ikke ubetydeligt - det er et stort tal. Her har du en mand, som ti procent af hans partis vælgere vil have, og det er ikke, fordi han er en ubetydelig spiller. Han er ikke bare hoppet ind i processen i går, han har ført præsidentvalgkamp i lang tid, og mange af de temaer, han har rejst, er temmelig provokerende og har i hvert fald stimuleret debatten; det er ikke en dårlig ting," lød det fra den højt profilerede studievært Greta Van Susteren på Fox News, efter at valgresultatet lå klart.

Femtepladsen i Iowa giver Ron Paul to delegerede ved det republikanske konvent. Der skal i alt 1.191 delegerede til at blive republikansk præsidentkandidat.

[email protected]Kilde: