Gisela Bündchen siger ja til euroen

Slettet Bruger,

12/11/2007

De to kæmpemæssige amerikanske investorer Warren Buffet og Bill Gross har gjort det. Store statslige investeringsfonde har gjort det. Og nu er kommet så også til den brasilianskfødte supermodel Gisela Bündchen. Al betaling for hendes smukke krop skal i fremtiden afregnes i euro og ikke i dollars. Det skriver business.dk.

Siden 2001 har dollaren tab 34 procent af sin værdi, og valutaen nåede i sidste uge et historisk lavpunkt i forhold til såvel euro' en som den canadiske dollar og den kinesiske yuan. Det har fået Gisela til at erklære, at fremtiden skal byde på klingende euro.

"Ifølge Forbes tjente Gisela den nette sum af 33 mio. dollar i året frem til juni. Kontrakterne begynder at være mere attraktive i euro, fordi vi ikke ved, hvad der vil ske med dollaren," forklarede modellens tvillingesøster og manager i september i et interview.

Warren Buffet, verdens tredjerigeste mand, ligger på linje med Gisela og er begyndt at fokusere på aktier i selskaber, der tjener penge i andre valutaer end dollaren. Det samme gør Jim Rogers, der tidligere var partner med gigainvestoren George Soros. Rogers har meddelt, at han sælger hus og alle værdier i dollars.

"Jeg flytter til Asien nu, for det er som at flytte til New York i 1907 eller London i 1807. Det er fremtidens bølge," forklarede Rogers ifølge business.dk.

I alt har amerikanske investorer købt 72 procent flere udenlandske værdipapirer i år i forhold til 2006. Det oplyser det amerikanske finansministerium.

[email protected]
Kilde: