Frivillig hjemløs beviser, at den amerikanske drøm stadig lever

Adam Shepard begav sig i sommeren 2006 ud på en rejse af de mere usædvanlige

Slettet Bruger,

15/02/2008

Adam Shepard begav sig i sommeren 2006 ud på en rejse af de mere usædvanlige. Han opgav sin identitet som nyuddannet bachelor fra Merrimack College i Massachucets, USA, puttede 25 dollar i lommen og tog en idrætstaske med de mest nødvendige ting i hånden og gik så ud i verden som ... hjemløs.

Hans mål var at teste, om den amerikanske drøm stadig er levende. I løbet af et år ville han - uden at benytte sig af sine eksamenspapirer eller kontakter til sit gamle netværk - få sig et arbejde, en bolig, en bil og en opsparing på 2.500 dollar.

I løbet af sine første 70 dage som hjemløs i Charleston, South Carolina, boede Adam Shepard i et hjemløseherberg og levede af madkuponer fra det offentlige. Men han fik også nye venner og arbejde som løsarbejder, der førte til et fast arbejde hos et flyttefirma.

Ti måneder inde i eksperimentet måtte han imidlertid opgive foretagendet p.g.a. sygdom i hans familie, men på det tidspunkt havde han allerede så rigeligt nået sit mål. Han var flyttet ind i en lejlighed, havde købt en pickup-bil og hans opsparing var på næsten 5.000 dollar.

For Adam Shepard handler det først og fremmest om indstilling og ikke meget andet, hvis man gerne vil ud af dårlige kår.

"En fyr, der ankom til herberget en tirsdag var blevet kørt ned om fredagen af en alkoholbilist. Han sad i en rullestol. Han var totalt ude af den. Jeg sagde til ham, 'hey mand, dit liv er fuldstændig forandret'. Og han svarede, 'ja, du har ret, men jeg skal ud herfra hurtigst muligt'. Så var der en anden mand, som kunne gå og alt var godt i hans liv, men han vagabonderede bare rundt og tiggede på gadehjørnet. Min historie handler om de indstillinger, jeg mødte undervejs," siger Adam Shepard til csmonitor.com.

Han har nu udgivet bogen "Scratch Beginnings: Me, $25, and the Search for the American Dream", som han siger er en bog om, hvad almindelige amerikanere kan opnå med deres liv, hvis de vil.

[email protected]

Kilde: