Forslag fra Den Røde Skole: Forbyd lån i friværdi

Det var ikke forslag, der manglede i Ritt Bjerregaards Røde Skole, som i går havde første skoledag i en café på Amager

Slettet Bruger,

01/02/2008

Det var ikke forslag, der manglede i Ritt Bjerregaards Røde Skole, som i går havde første skoledag i en café på Amager. Det rapporterer berlingske.dk.

I den mere markante ende finder man forslag som at give lejerne deres egen "friværdi", der består i at udlejeren skal tvangsopspare 10% af lejen og give den til lejeren ved fraflytning. Det skal også være slut med at låne i friværdien på ejerboliger til privatforbrug, for det skal simpelthen forbydes, ifølge et forslag fra skoleeleverne. Medmindre 10% af lånet indbetales til en fond, der skal bruges til opførelsen af lejeboliger.

Disse forslag - og mange andre - blev skrevet ind i små røde bøger, der lå rundt om på bordene. I Sverige er skatten på boliger lav, tilgengæld skal man betale skat af gevinsten ved salg af sin bolig, og den idé skrev de røde elever også ind i deres lille røde.

"Det er en af mulighederne. Det er det bestemt. Det kan jeg høre, efter at jeg har været rundt ved bordene. Den svenske model, bliver nævnt mange steder, men det tager jeg ikke stilling til nu. Det er dejligt at se så mange. Diskussionen har været livlig," sagde skolemester Ritt Bjerregaard til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: