Forsker: Fagbevægelse selv skyld i pamper-image

Det er ikke kun Røde Kors, der har problemer med gyldne fratrædelsesordninger til sine topansatte

Slettet Bruger,

16/01/2008

Det er ikke kun Røde Kors, der har problemer med gyldne fratrædelsesordninger til sine topansatte. Også i LO har man været nødt til at punge ud til næstformand Tine Aurvig-Huggenberger, da hun besluttede sig for at forlade den gamle fagforening. Og den slags sager er kun med til at forstærke fagbevægelsens image som en pamper-klub, siger arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet til Ritzau.

"Sagen er kedelig for fagbevægelsen, fordi den giver et billede af ledere, der skal have store godtgørelser, når de forlader deres job. Og her er folkedomstolen fuldstændig benhård, fordi godtgørelserne typisk har en størrelse, der ligger langt fra det medlemmerne selv tjener, og det skaber et billede af pamperi," siger han til Ritzau.

Fagbevægelsen kunne have været besværet foruden, hvis man havde haft bedre styr på sine egne regler, mener han.

"Det er noget forfærdeligt kludder, at LO ikke har orden i deres regelsæt, og det falder tilbage på dem selv nu. Reglerne skal ordnes en gang for alle. Det virker amatøragtigt, at der ikke er fuldstændig klarhed over regelsættet, og dårlig medieomtale er det sidste fagbevægelsen har brug for lige nu."

[email protected]

Kilde: