Forbrugerrådet frygter skjult reklame for pølser i Olsen Banden

Der er pølser i den nye teaterforestilling om Olsen Banden

Slettet Bruger,

15/02/2008

Der er pølser i den nye teaterforestilling om Olsen Banden. Pølseglas med pølsefabrikanten Tulips logo på, og det er faldet Forbrugerrådet så meget for brystet, at de har kaldt Forbrugerombudsmanden til handling. Det beretter business.dk.

"Vi vil gerne have forbrugerombudsmanden til at undersøge, hvor grænsen går for reklamer i teater og film. Det er ikke sikkert, at der er tale om skjult reklame, det kræver, at der er indgået aftaler med virksomhederne," siger Anette Høyrup, jurist ved Forbrugerstyrelsen til business.dk.

Der er ikke indgået aftaler mellem virksomheden og teatret, men Forbrugerrådet vil aligevel gerne have Forbrugerombudsmanden til at kigge nærmere på sagen.

Kan forbrugerne leve med det?
"Selvom der ikke er indgået nogen aftale, så kan man diskutere, om det stadigvæk er i orden. Om forbrugerne skal leve med den her form for 'product placement'. Vi vil have klarlagt grænsen for, hvad man kan tillade sig, og hvad man ikke kan tillade sig," siger Anette Høyrup.

Ifølge marketingdirektør hos Tulip, Henning Carlsen, er virksomheden blevet spurt om deres logo måtte bruges i forestillingen. Men der er hverken sendt penge eller teaterbilletter mellem parterne.

[email protected]

Kilde: