Fogh i usædvanlig afstandtagen til hollandsk politiker

Statsminister Anders Fogh Rasmussen reagerede i går med en usædvanlig afstandtagen til den hollandske politiker Geert Wilders, da denne i et interv...

Slettet Bruger,

19/03/2008

Statsminister Anders Fogh Rasmussen reagerede i går med en usædvanlig afstandtagen til den hollandske politiker Geert Wilders, da denne i et interview i TV-Avisen havde rost Fogh for at stå fast på ytringsfriheden, når den trues af muslimske ekstremister. Knap havde Wilders udtalt sin ros i TV-Avisen 18.30, før statsministeren udsendte en pressemeddelelse med en generel fordømmelse af Geert Wilders synspunkter om islam.

"Jeg tager skarpt afstand fra Geert Wilders' synspunkter og må klart afvise Wilders' forsøg på at tage regeringen til indtægt for disse. Regeringen står vagt om ytringsfriheden, men jeg ønsker igen at understrege, at vi ikke deler de værdier og synspunkter, som Wilders repræsenterer," udtalte Anders Fogh Rasmussen og fortsatte:

"Den danske regering respekterer alle trossamfund og alle menneskers religiøse følelser. Helt generelt fordømmer jeg enhver udtalelse, handling eller tilkendegivelse, som forsøger at dæmonisere grupper af mennesker på baggrund af deres religion eller etniske baggrund. Jeg tager skarpt afstand fra Geert Wilders' nedsættende udtalelser om muslimer. Jeg finder disse ytringer utroligt krænkende. De er så grove, at jeg ikke ønsker nogen gruppe i det danske samfund omtalt på en sådan måde i den offentlige debat."

Geert Wilders har været under pres fra den hollandske regering for ikke at offentliggøre en 15 minutter lang islamkritisk film, og det var det, der gav ham anledning til at rose Anders Fogh Rasmussen.

"Jeg ville ønske, at vi havde sådan en premierminister i Holland. Desværre har vi en kujon, som ikke står fast på forfatningens ord om ytringsfrihed, men i stedet har stillet sig på Talibans side," sagde han.

Statsministerens reaktion møde hård kritik fra Dansk Folkeparti.

"Fogh burde bare glæde sig over at blive rost for at værne om ytringsfriheden. Så jeg har svært ved at forstå det her. Det er pinligt," siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, ifølge politiken.dk.

[email protected]

Kilde: