Fogh afviser EU-dobbeltspil

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har i den tyske presse talt om muligheden for en afstemning om EU-forbeholdene i efteråret, og han har sagt, at...

Slettet Bruger,

05/04/2008

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har i den tyske presse talt om muligheden for en afstemning om EU-forbeholdene i efteråret, og han har sagt, at der på et tidspunkt kommer en afstemning om euroforbeholdet. Det møder nu kritik fra SF, som mener, at Fogh blander dansk EU-politik ind i hans egne private planer om at få en topstilling i Bruxelles.

"Det er besynderligt, at han ikke udtaler sig mere klart herhjemme, når han gør det i udlandet. Men han benytter lejligheden til at sige indirekte, at han er kandidat til formandsposten i Det Europæiske Råd ved at signalere, at han nok skal gøre sit for, at Danmark kommer af med forbeholdet mod euroen. I Europa betyder retsforbeholdet og forsvarsforbeholdet ikke det store, om vi er med eller ej," siger SF's EU-ordfører, Anne Grete Holmsgaard til Jyllands-Posten.

Men Fogh afviser kritikken og understreger, at han har ytringsfrihed.

"Jeg har lov til at udtale mig til hvilken som helst avis i verden, som forstår det sprog, som jeg er i stand til at tale," sagde Fogh ved afslutningen af Nato-topmødet i går ifølge Jyllands-Posten og fortsatte:

"Det er altså ikke noget nyt i de udtalelser, som jeg er kommet med i internationale medier. De følger fuldstændigt, hvad der er sagt på hjemmebanen. Det er bare sagt tidligere. De danske medier har faktisk fået nyhederne først i det omfang, at de har gjort sig den ulejlighed at bringe dem."

Statsministerens udtalelse til en tysk avis om, at der muligvis skal holdes afstemning i Danmark i efteråret var i virkeligheden bare en parering af et spørgsmål, sagde han:

"Vedrørende tidsplanen har jeg omhyggeligt formuleret mig - både ude og hjemme - at der ikke er taget nogen beslutning endnu. Så bliver jeg spurgt, hvorvidt efteråret er en mulighed, hvortil jeg må svare, at efteråret er en mulighed lige som alle mulige andre tidspunkter. Sådan er det."

[email protected]

Kilde: