Fogh: Tørklædedebatten har fået flere til at gå med tørklæde

I den nye bog "Præsidenten", der omhandler Anders Fogh Rasmussens tid som statsminister, giver NATO-generalsekretæren udtryk for, at de senere års ...

Slettet Bruger,

08/11/2009

I den nye bog "Præsidenten", der omhandler Anders Fogh Rasmussens tid som statsminister, giver NATO-generalsekretæren udtryk for, at de senere års diskussion om muslimske kvinders tørklæder har været så konfrontatorisk, at den kan have virket stik imod hensigten. Det skriver berlingske.dk.

"eg synes nogle gange, at debatten om tørklæderne blev noget overgearet, og det var med til at gøre problemet værre, fordi man fremkalder en modreaktion hos nogle yngre kvinder med muslimsk baggrund, som i en slags protest mod det tager tørklædet på," siger den forhenværende statsminister i bogen.

ikke overraskende delerDansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard ikke Fogh Rasmussens vurdering af tørklædediskussionen.

"Jeg er fuldstændig lodret uenig med ham i, at debatten skulle have fået flere til at gå med tørklæde. Det er et naivt synspunkt. Og et pop-synspunkt, hvor man efterplaprer dem, som synes, at det er fint med tørklæder. Det er det samme som at sige, at kvinderne bare blev derhjemme, hvis vi indførte et burkaforbud. Den slags dårlige undskyldninger kan jeg ikke bruge til noget som helst," siger Pia Kjærsgaard.

Glæde vækker Anders Foghs udtalelser derimod hos de radikale, der opfordrer Foghs efterfølgere til i højere grad at sige fra over for Dansk Folkeparti i integrationsspørgsmål.

"Jeg håber, Foghs eftertanke sætter sig hos de venstrefolk og konservative, som sidder på magten nu. De skal sige fra over for at gøre tørklædet til så stort et symbol, at det risikerer at blokere for, at muslimske kvinder får en uddannelse og fodfæste på arbejdsmarkedet," siger den radikale leder Margrethe Vestager til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: