Fodboldtilhænger fængslet for tåregasangreb på målmand

Slettet Bruger,

10/06/2007

Spark og knytnæveslag, organiserede masseslagsmål og tåregas. Det kunne lyde som indledningen til en reportage om en demonstration til fordel for Ungdomshuset, men det er det ikke. Det handler om en uge i dansk fodbold.

En 22-årig mand skal foreløbig bag tremmer til den 28. juni, efter han i går løb på banen under en 2.divisionskamp og sprøjtede tåregas i ansigtet på Lolland Falster Alliancens målmand

"Når man opfører sig sådan under en fodboldkamp må det have nogle konsekvenser," sagde dommeren ifølge Ritzau da hun fængslede manden.

Voldsmanden selv afviser at være inspireret af sidste uges begivenheder i Parken, og forklarer at han var fuld:

"Rimelig meget. Jeg havde vel drukket otte-ni øl, tror jeg. Der var en lidt mut stemning på stadion og jeg havde fået alt for meget at drikke. Så dummede jeg og løb ind på banen," forklarede han under retsmødet.

Tilskuervold kostede halv million

Episoden er seneste plet på dansk fodbolds renomme. Fredag modtag DBU straffen for sidste lørdags angreb på dommeren, og få timer efter gik en horde Brøndbytilhængere amok foran forbløffede bornholmere under en opvisningskamp i Rønne.

I Politiken i går vurderede politifolk at den samlede regning for dette kan løbe op over en halv million kroner. Det er prisen for at flyve københavnske betjente til øen i helikopter og for de mange overarbejdstimer betjentene optjente under urolighederne.

Ballade blandt tilskuere har ført til planer om et hooliganregister, son justitsministeriet netop har haft til intern høring hos Divisionsforening, DBU, fanklubberne og politiet.

mol

Kilde: