Flertal vil forbyde faglige blokader

Slettet Bruger,

11/10/2007

Stop, mens legen er god. Sådan lyder beskeden fra et politisk flertal til fagforeningen 3F. Fagforeningen har i månedsvis gennemført en faglig blokade for at presse de ansatte på Nørrebro Bryghus til at blive medlemmer hos 3F. I forvejen har de ansatte tegnet overenskomst med Kristelig Fagforening, og vil ikke have noget med 3F at gøre, skriver Jyllands-Posten.

Nu er et flertal i Folketinget klar til at komme med et politisk indgreb mod faglige blokader, hvis ikke 3F trækker sig tilbage.

"3F må affinde sig med, at der er indgået en lovlig overenskomst mellem de to virksomheder og deres medarbejdere. Der er derfor al mulig grund til at sikre virksomheder mod denne form for chikane," siger Allan Niebuhr, arbejdsmarkedspolitisk ordfører for Det Konservative Folkeparti, til Jyllands-Posten.

Står fast
Også Venstre og Dansk Folkeparti er parate til at forbyde faglige blokader mod virksomheder, der har en lovlig overenskomst med en anden fagforening.

3F fastholder, at de vil fortsætte blokaderne, indtil Nørrebro Bryghus bøjer sig.

"Hvis politikerne begrænser vores ret til at lave blokader, vil det være ødelæggende for den danske arbejdsmarkedmodel. En af grundpillerne er konfliktretten. Vi gør ikke noget ulovligt, og vi misbruger på ingen måde vores mulighed for at lave blokader," siger John Frederiksen, næstformand i den Private Servicegruppe i 3F, til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: