Flere socialdemokrater vil hæve boligskatter

Slettet Bruger,

04/10/2007

Op med boligskatterne! Sådan er holdningen blandt fire ud af ti Socialdemokratiske politikere, viser en rundspørge foretaget af TV2 og Altinget. Ud af 42 S-politikere er 16 klar til at hæve boligskatterne, mens kun hver fjerde er imod. Resten ligger i det vægelsindede midterfelt med "hverken-eller" svar.

Beskatningsiveren strækker sig ind i Socialdemokraternes folketingsgruppe, og det betragter Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, som en ren tilståelsessag.

"Den her kortlægning viser jo klokkeklart, at både baglandet og mange fremtrædende folketingspolitikere i den Socialdemokratiske gruppe vil beskatte boliger højere. Vi har i flere år forsøgt at finde ud af, hvad den socialdemokratiske skattepolitik går ud på, og nu kommer det ærlige svar: Højere skat til boligejerne," siger Troels Lund Poulsen til Børsen.

Grøn skattereform
Blandt de Socialdemokratiske folketingspolitikere, der vil hæve boligskatterne, er arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov. Han holder fast i sit synspunkt.

"Jeg synes, det ligger i tråd med det, vi tidligere har sagt. Vi vil lave en grøn skattereform og sænke skatten på arbejde. Og så er vi jo nødt til at finde pengene et sted," siger han.

Så sent som i går sagde Socialdemokraternes skatteordfører, John Dyrby, til Business.dk, at "boligejerne kan være trygge ved, at vi ikke vil lade ejendomsskatterne stige, så de forudsætninger, de har købt hus under, ændres."

Alt er i spil
Men i dag lyder beskeden, at boligskatterne ikke vil blive fredet, hvis Socialdemokraterne skulle komme til magten.

"Man kan sige det på den måde, at når de borgerlige siger, at vi vil brandbeskatte boligejerne, så bliver det ikke tilfældet. Men når man laver en skattereform så er alt principielt i spil. Men det vil ikke gøre, at folk, der lige har købt hus, kommer i fare."

[email protected]

Kilde: