Flere opdigtede voldtægter

Slettet Bruger,

21/12/2007

Mere end hver femte anmeldelse af voldtægt viser sig at være falsk. Det viser en ny undersøgelse af 58 anmeldte voldtægter i de tre tidligere politikredse på Frederiksberg, Helsingør og Gladsaxe i 2005-2006, skriver fagbladet Dansk Politi.

"En voldtægt er noget meget alvorligt. Enhver anmeldelse skal tages og bliver taget meget alvorligt. Politiet ruller det store apparat ud. Hver gang. Og det skal vi også, siger den ene af ophavsmændene til undersøgelsen," politiinspektør i Vestegnens Politi Bent Isager-Nielsen til Dansk Politi.

Før undersøgelsen hed det sig, at op mod ti procent af alle anmeldelser var bevidst falske. Yderligere viser undersøgelsen, at 54 procent af anmeldelserne er sager, hvor politiet har vurderet, at der ikke er tale om voldtægt som anmeldt. Men at der omvendt ikke kunne rejses sigtelse for falsk anmeldelse.

Og det resultat overrasker Bent Isager-Nielsen.

"Man skal tage forbehold for, at det kun er tal fra 3 af de dengang 54 politikredse og at det ikke er en videnskabelig undersøgelse. Det er os som med politibriller på gennemgår anmeldelserne. Når det er sagt, så er tallene stadig ret markante. De viser, at det er særdeles væsentligt med fokus på området. Jeg kunne forestille mig, at de 10 procent falske anmeldelser faktisk holdt vand ind til for ganske få år siden. Men at der inden for måske bare en håndfuld år er sket et markant skred. Det skal vi have fundet årsagen til," siger han til Dansk Politi.

[email protected]

Kilde: