Flere indbrud

Slettet Bruger,

30/05/2007

Vi er blevet mere velhavende, og det nyder indbrudstyvene godt af. Forsikringsoplysningen har optalt, hvor mange indbrud der fandt sted i januar, februar og marts i år, og sammenlignet med tallene fra de samme måneder sidste år er antallet af indbrud steget med over en fjerdedel.

"Tallene viser en alarmerende udvik­ling - jeg vil nærmest kalde det en lille stormflod," siger konsulent i Forsikringsoplysningen Christian Skødt til Ritzau.

Lejligheder er værst ramt, her er antallet af indbrud steget med 36,5 pct. For villaer og fritidshuse er stigningsprocenterne henholdsvis 25,8 og 25,3. Stigningerne skyldes den øgede velstand og de mange luksusting i folks hjem, vurderer forsikringsoplysningen.

"Vores bolig er ret hårdt ramt - og også der hvor vi holder fri. Vi har en formodning om, at den velstandsbølge, der er kommet, har udviklet sig i til, at der er meget mere værdifulde ting at gå efter. I hjemmene har mange investeret i supermoderne og meget lækre fladskærme, nye bærbare computere og dyre designermøbler. Og det er alt sammen noget, der interesserer tyvene. For det vi godt kan lide at købe, det kan de godt lide at stjæle, fordi det er noget, der kan afsættes til andre," siger Christian Skødt.

mkr

Kilde: