Flere brande efter Foghs tale

Statsminister Anders Fogh Rasmussens udsagn på tv søndag aften om, at urolighederne i landets byer ikke er samfundets skyld, gjorde tilsyneladende ...

Slettet Bruger,

18/02/2008

Statsminister Anders Fogh Rasmussens udsagn på tv søndag aften om, at urolighederne i landets byer ikke er samfundets skyld, gjorde tilsyneladende ikke det store indtryk på uromagerne. I hvert fald fortsatte de fortrinsvis muslimske indvandrerunge med at afbrænde biler og bygninger søndag aften og nat.

Ialt 29 unge blev anholdt over hele landet efter i alt omkring 88 brande, oplyser Ritzaus Bureau. To beboelsesejendomme måtte evakueres p.g.a. brande, i Roskilde og Brøndby Strand.

Værst ramt søndag aften og nat var Københavns Vestegns Politi med 14 brande - heriblandt en campingvogn og to kolonihavehuse.

I København blev der søndag aften og nat brændt to biler og to containere af. To unge blev anholdt med tændbriketter i lommerne, da de løb væk fra en brændende container.

Aalborg oplevede også sine første af den type ildspåsættelser i går, da der blev sat ild til tre containere.

I Viborg måtte brandvæsenet allerede du i går eftermiddag, da der var brand i fire containere. Her så vidner dog to unge med dansk udseende løbe fra flere af brandene, fortæller Ritzau.

Ialt var der dog færre brande søndag og natten til mandag end de foregående døgn, men det forklare Rigspolitiet med en øget indsats og muligvis, at vinterferien flere steder er forbi.

[email protected]

Kilde: