Fischer Boel modtager pris fra europæiske skatteborgere

Slettet Bruger,

14/05/2007

I dag uddeler den europæiske skatteborgerforening for niende gange sin årlige skatte-pris - og for første gang er modtageren dansk: Tidligere fødevareminister og nuværende landbrugskommissær Mariann Fischer Boel er aftenens midtpunkt, når prisen - en bronze-tyr: The European Bull - overrækkes ved en ceremoni i Bruxelles i dag kl. 19.30.

Taxpayers Association of Europe (TAE) er paraplyorganisation for 26 europæiske skatteborgerforeninger, med tilsammen over én million medlemmer forenet i kampen for lavere skatter og effektivitet i det europæiske bureaukrati. TAE har siden 1985 støttet europæiske initiativer, der styrker skatteborgernes rettigheder, og begrænser spild af EU-midler.

I den danske skatteborgerforening er man begejstret for valget af Mariann Fischer Boel som modtager af The European Bull:

"Mariann Fischer Boel modtager årets skatte-pris for sin ihærdige indsats for at rette op på det største bureaukratiske monster, EU har skabt: Den fælles landbrugspolitik. I særdeleshed gives prisen for Fischer Boels nøglerolle i afskaffelsen af EU's eksportstøtte til kødkvæg til tredjelande: En politik der kun kan beskrives som EU-støttet dyremishandling," siger Skatteborgerforeningens formand, Thorkild Poulsen.

Da støtten i 1995 blev indført, eksploderede eksporten af kødkvæg og med den de barbariske dyretransporter, der blev dokumenteret på TV. Eksporten til Tyrkiet alene steg på ét år fra blot 7.500 til næsten 150.000 stykker kvæg.

"Den fælles europæiske landbrugspolitik er fortsat et skattefinansieret monster, der sluger over halvdelen af det samlede EU-budget, og som skader langt mere end den gavner: bl.a. ved at dumpe Europas overskudsproduktion på verdensmarkedet og på den måde ødelægge økonomien i udviklingslandene. Gennem sit medlemskab i TAE, kæmper Skatteborgerforeningen fortsat for afskaffelsen af EU's landbrugsstøtte, således at hvert enkelt land selv kan bestemme, om landbruget skal understøttes med skattekroner," siger den danske skatteborgerformand.

Tidligere modtagere af The European Bull
Slovakiets Finansminister Ivan Miklos (2005)
Østrigs Kansler Wolfgang Schüssel (2004)
Irlands Vicepremierminister Mary Harney (2003)
MEP Otto von Habsburg (2003)
Luxemburgs Premierminister Jean Claude Juncker (2002)
Præsident for den europæiske centralbank, Dr Willem Duisenberg (2001)
Estlands Premierminister Mart Laar (2000)

Kilde: