Fang færre forbrydere - politiet drosler ned

Slettet Bruger,

21/11/2007

En flaskehals i anklagemyndigheden hos Københavns Politi gør nu, at ledelsen opfordrer de menige betjente til at skrue ned for anholdelsesiveren. Det fortæller TV2Nyhederne. Ledelsens melding bliver meddelt tillidsmændene på de københavnske stationer i dag.

"Lige nu er der sket en ophobning af sager i vores anklagemyndighed, og det betyder, at hvis vi bliver ved med at pumpe sager ind, så får vi ikke mulig­hed for at gøre dem færdige. Så det vi har meddelt er, at nu skal vi tænke os godt og grundigt om, når vi fordeler vores ressourcer," siger chefpolitiinspektør Per Larsen til TV2Nyhederne

Resten af året bliver det lidt lettere at sælge narko, udøve prostitution eller køre spirituskørsel. Det er nemlig nogle af områder, man nu må neddrosle på.

"Vi er nødt til at prioritere benhårdt i vores opgaver for at få enderne til at nå sammen, og for at skabe en tålelig dagligdag for alle vores kollegaer i Københavns Politi," siger formanden for Københavns Politiforening Claus Oxfeldt.

Politireformen har givet flere betjente på gaden. Men anklagemyndigheden er altså ikke i stand til at håndtere alle de sager, som det har været med til at give.

"Hvis man nu er rigtig optimistisk, og det er jeg jo normalt, så kan man jo sige, at vi har kvalt os i vores egen succes, for vi har simpelthen slæbt så mange fanger ind, at det er svært at håndtere dem. Derfor bliver vi nødt til at sige: hov, vi skal lige have justeret det her på plads," siger Per Larsen til TV2Nyhederne.

Ledelsen i Københavns Politi forventer, at man kan sætte ekstra fart på forbryderjagten igen i 2008.

[email protected]

Kilde: