Et skridt frem og to tilbage: Flere smagsdommere end nogensinde

Slettet Bruger,

26/11/2007

Da Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen torsdag fremlagde VK's nye regeringsgrundlag var det samtidig endnu et tilbageskridt i opgøret med det "smagsdommeri", som man gik så kraftigt i rette med, da man kom til magten i 2001. 29 nye kommissioner på området som skat, klima, forsvar, arbejdsmarked og Afrika er åbenbart nødvendige i regeringens arbejde for at opfylde de 270 punkter i regeringsgrundlaget. Det skriver ugebrevet A4, der tidligere har dokumenteret, at VK-regeringen rent faktisk har oprettet flere råd og nævn, end de har nedlagt.

"Man kan roligt sige, at opgøret er fuset helt ud nu. Regeringen er tilbage i Nyrup-sporet," lyder det fra regeringens tro væbner i kampen mod smagsdommerne, Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti til ugebrevet A4.

Han er stadig modstander af de mange nævn, som han ser er i alvorlig fare for at udvikle sig til politiske syltekrukker.

"Fidusen er, at man så kan sige, at man nu laver dette meget seriøse kommissionsarbejde i et par år, og så vender man ellers tilbage, når alle har glemt hvad udgangspunktet var," siger Peter Skaarup.

Ifølge professor Asbjørn Sonne Nørgaard fra Center for Velfærdsstatsforskning ved Syddansk Universitet er de mange nye kommissioner nu også et udtryk for "den nye Fogh", der vil skabe politiske aftaler hen over midten.

"Vi ved fra vores forskning, at politisk arbejde, der bliver forberedt i ekspertudvalg, har den største chance for at få en bred politisk tilslutning. Det glider simpelthen lettere igennem i Folketinget," siger professoren til ugebrevet A4.

[email protected]

Kilde: