Erhvervsskoleformand taler usandt om samtale

Slettet Bruger,

19/09/2007

Af Ole Birk Olesen

"Det er vigtigt, at klistermærkerne ikke sættes steder, hvor de irriterer, eller hvor det er ulovligt. De kan sættes på elskabe og lignende steder," siger Jonathan Simmel, da han ringes op af 180Grader.dk.

Sagde du elskabe?
"De steder, hvor det er okay, ja."

Men man må da ikke sætte klistermærker på elskabe.
"Hvad er det så for nogen skabe, de der små?"

Det ved jeg ikke, men man må jo ikke sætte klistermærker op på steder, som ikke er ens egne, med mindre man får en tilladelse.
"Nej, men vores folk er instrueret i at sætte dem op på steder, hvor det er okay. Og steder hvor det er ulovligt, må de ikke sætte dem op. Så stoler vi på, at de folk, vi leverer klistermærker til, har tjek på det."

Men nu sagde du lige elskabe. Det kan jo gøre mig bekymret for, om du som formand har helt styr på, hvor man må sætte sine klistermærker op?
"Jeg ved, at på plakatmure er det okay at sætte dem op, og også de stedet hvor man får tilladelse. De steder, hvor det er ulovligt, vil vi ikke have, at de sætter dem op."

Nu er det sådan, at du i dag er blevet ringet op af en ung fyr, som gerne ville have nogen klistermærker til opsætning. Denne unge fyr var landsformanden for Konservativ Ungdom, Rune Kristensen, som har optaget jeres samtale. Ifølge hans udskrift af samtalen spørger han dig, om det vil være okay at hente nogle klistermærker og så sætte dem op på busskure og lygtepæle, hvortil du svarer, 'jaja, bare giv den gas' ...
"Nej, det passer ikke, hør her, det passer ikke. Han ringer og siger, at han hedder Rune og gerne vil sætte klistermærker op, og så spørger han, om han må komme og hente nogen, og det siger jeg ja til. Han nævner slet ikke sådan nogen eksempler."

Nu er det ret nemt for mig at komme til at høre optagelsen.
"Det synes jeg så, at du skal gøre, og du må også meget gerne afspille den for mig også. Jeg mindes ikke, at han har talt om busstopsteder."

Jeg bliver bare nødt til at sige til dig, at hvis du nu fastholder, at du aldrig har sagt sådan, og hvis jeg så hører på optagelsen, at samtalen faktisk er forløbet, som jeg har refereret den for dig, så kan jeg skrive, at du ikke alene har sagt sådan, men at du også har løjet i telefonen overfor mig om det bagefter.
"... [pause] ... Prøv at hør her, hvis det er sådan du vil vinkle det, så gør det."

Det gør jeg, hvis det er sådan. Hvis det ikke er sådan, så gør jeg det ikke.
"Det eneste, jeg siger, er, at jeg på ingen måde mindes, at han er kommet med de eksempler. Jeg er virkelig overbevist om, at han ikke har sagt det."

Efterfølgende har 180Grader.dk gennemlyttet optagelsen, og den foregik i overensstemmelse med udskriften.

Nu sidder der i hvert fald en masse klistermærker ulovligt forskellige steder. Hvis I bliver kontaktet og bedt om at fjerne dem, vil I så gøre det?
"Hvis jeg kan se, at nogen af vores folk har gjort det, så vil vi pille dem ned."

Men det kan man jo ikke se. Der er ikke en underskrift under.
"Hvis jeg bliver kontaktet, vil jeg selvfølgelig høre vores folk, om de har sat dem op."

Og hvis de siger, at det ikke er dem, hvad gør du så?
"Så må vi desværre overveje, om vi vil sende dem ud til folk, som vi ikke kender."

Men Jonathan, I sender jo ikke de klistermærker ud, for at folk skal sætte dem op på deres eget værelse, vel?
"Vi går da efter at folk skal sætte dem op på steder, hvor det er lovligt."

Hvor er det lovligt?
"Det kunne være på skoler, hvis man har tilladelse. På opslagstavler."

Sætter man klistermærker på opslagstavler?
"Det kunne man meget vel gøre, hvis man har fået lov til det. Man kan også forestille sig, at hvis en skole ikke har noget imod det, så sætter man et op over et pissoir ude på toilettet."

Over et pissoir? Tror du, nogen skoler vil give tilladelse til det?
"Nej, men så må vi jo se, om de hænger sådan på nogen skoler. Jeg går selv på skole for tiden, og jeg kunne jo sjovt nok spørge dem," siger Jonathan Simmel.

[email protected]

Kilde: