Erhvervsfolk ikke imponerede af Fogh

Slettet Bruger,

11/11/2007

Seks år med en borgerlig regering har ikke skabt megen borgerlig politik. Det mener en række borgerlige erhvervsfolk og meningsdannere, som Berlingske Business har talt med. Kurt Daell, bestyrelsesformand i Harald Nyborg, siger det uden omsvøb.

"Anders Fogh Rasmussen fører en politik, hvor han rent ud sagt skider lidt på, hvad vi erhvervsfolk mener, fordi vi stemmer nok ikke til venstre for midten alligevel. Det er lidt kynisk i mine øjne. Jeg var faktisk mere tilfreds med den erhvervspolitik, som Poul Nyrup Rasmussen førte. Det, der skete dengang, var forbedringer for erhvervslivet. Det, der sker nu, er forringelser," siger Kurt Daell til Berlingske Business.

Hans vurdering deles af Daniscos bestyrelsesformand Anders Knutzen. Regeringen gør ikke nok for erhvervslivet, fordi de har travlt med at kapre andre stemmer.

"Mere end halvdelen af vælgerne er enten offentligt ansatte eller på overførselsindkomst. Det gør jo, at du er nødt til at lefle for den del af befolkningen. Det giver en speciel situation, som liberale politikere er nødt til at forholde sig til. Ideologien forsvinder i vores samfund, fordi man et langt stykke hen af vejen fører den politik, som gør, at man får eller beholder magten," siger Anders Knutsen.

Ikke meget at råbe "Jubii" over
Cepos-direktør Martin Ågerup og Jubii-stifteren Martin Thorborg deler skuffelsen over regeringens manglende resultater. Den offentlige vækst er langt fra dæmpet nok , og skatten er der ikke sket meget ved på seks år.

"Det med at have en progressiv skat går mig meget imod. Jeg gider godt betale en rimelig del af min indkomst til samfundet; men jeg tror bare, at dem med talent, de skrider, hvis de betaler urimeligt meget i skat, fordi de tjener mange penge. Og hvis det sker, så er der altså til sidst ikke nogle brede skuldre tilbage til at bære læsset," siger Martin Thorborg.

Hos CEPOS mener man, at tænkningen i Venstre kortsluttede efter 1998-valget. En orientering mod midten var nødvendig for at erobre regeringsmagten, ræsonnerede man i "Danmarks liberale parti" med Anders Fogh Rasussen og Claus Hjort Frederiksen som toneangivende tænkere. Men det havde ikke været nødvendigt, mener Martin Ågerup. Nyrup Rasmussen var kørt fast. Nu er det Fogh selv, der er gået i stå, og de borgerlige partier kunne måske nyde gavn af den regeringspause, det måske kommer til at medføre.

"Den dag, den borgerlige regering kommer i opposition, så vil de måske stå med en helt anden lydhørhed over for os. Så kan vi muligvis få større tilknytning til formuleringen af deres politik, end vi har nu," siger Martin Ågerup til Berlingske Business.

[email protected]

Kilde: