Erhvervsfolk foretrækker Ny Alliance

Slettet Bruger,

26/10/2007

Selvom det sikkert ikke er alle erhvervsledere, der er gået ombord i Ny Alliance, er det i hvert fald det fortrukne parti blandt dem, der vælger offentligt at give deres mening til kende.

Udover Lars Kolind og Malou Aamund, der begge er folketingskandidater for partiet, har også stifterne af Saxo Bank, Lars Seier Christensen og Kim Fournais, Asger Aamund og den tidligere topchef i ISS, Erik Ryberg, meldt deres støtte til partiet.

Interessen fra Saxo Bank mundede tidligt på sommeren ud i en halv million kroner til partiet med lovningen på en halv mere, når partiet havde indsamlet tilsvarende fra andre donorer. Men selvom Ny Alliance endnu ikke har nået det mål, har Saxo Bank alligevel valgt at udbetale pengene.

"Vi vurderede, at de kommer til at nå målet om bidrag fra andre. Det ville også være rimeligt dumt, at de fik pengene efter valget," siger Lars Seier Christensen til business.dk.

Erhvervslivets nye parti
Og han mener, at opbakningen til Ny Alliance i høj grad skyldes dets syn på skattepolitikken og synet på Danmark som en del af en globaliseret verden.

"Der er næppe tvivl om, at V og K har været erhvervslivets partier, men der er en udbredt skuffelse over, at man ikke kigger på skatten. Og når der så er et nyt parti, der taler om de ting og om Danmarks rolle i en globaliseret verden, er det ikke så underligt, at erhvervslivet støtter det. Det er svært at vurdere det på anden måde, end at det er mod, der mangler hos V og K," siger han.

[email protected]

Kilde: