Enhedslisten overgår alle: 136 mia. til velfærd og ulandsbistand

Slettet Bruger,

16/08/2007

Anders Fogh Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt (S) forsøger i disse dage at overbyde hinanden i gavmildhed med skatteydernes penge. Men de er de rene amatører ved siden af Enhedslisten, der vil kaste ikke mindre end 136 mia. kr. i grams.

Partiets finanslovsforslag blev fremlagt i forbindelse med partiets sommergruppemøde og har overskriften "VKO delete". Der skal blandt andet bruges 10 milliarder kroner ekstra til velfærd, 11 milliarder til de lavestlønnede offentligt ansatte, 11,9 milliarder til ulandene og 30 milliarder til folk på overførselsindkomster. Heraf skal de 50 milliarder kroner komme fra en højere beskatning af Nordsøolien, mens en fjernelse af fradraget for pensionsindbetalinger - som en del af en pensionsreform - giver andre 60 milliarder. De resterende 26 mia. kr. skal komme fra yderligere skatter, afgifter, og nedskæringer i militæret.

"Det her går ud på at udbygge velfærden, skabe mere lighed og mere vedvarende energi og forbedre klimaet. Man vil nok sige, at det er mange penge, vi flytter rundt med, men Enhedslisten er altså ikke sat i verden for at rette kommaer eller flytte småpenge," siger partiets finanspolitiske ordfører, Frank Aaen, til Ritzau.

[email protected]

Kilde: