Ellen Trane kiksede: Frameldeordning for licens skudt ned

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, har ikke fået opbakning fra sit bagland til den frameldeordning for medielicensen, som der har været for...

Slettet Bruger,

08/05/2008

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, har ikke fået opbakning fra sit bagland til den frameldeordning for medielicensen, som der har været forhandlet om på Christiansborg siden finanslovsforhandlingerne i marts. Dermed må DR efter alt at dømme vinke farvel til en betragtelig stigning i licensindtægterne, skriver business.dk.

"Vi har noteret os, at Venstre tilsyneladende ikke vil være med. Forslaget om en afmeldeordning har vist sig, at være en fugl, der ikke kan flyve. Derfor kører man videre som hidtil," siger Martin Østergaard-Nielsen, der er pressechef for kulturminister Brian Mikkelsen, til business.dk.

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, ærgrer sig over, at Ellen Trane Nørby ikke kunne få sin vilje igennem overfor Venstres folketingsgruppe.

"Det er meget meget mærkeligt. Der var enighed i ordførerkredsen om at lave en afmeldeordning, og vi var dybt inde i forhandlingerne om, hvordan det skulle foregå. Vi må konstatere, at Venstre er vendt 180 grader, og at det er DR, der ender som taber," siger Mogens Jensen.

Som 180Grader har beskrevet, forsøgte Ellen Trane Nørby at få sine partifæller med på idéen om en frameldeordning ved at true med, at det ellers ikke ville være muligt at få de øvrige partier med på en replanlægning af FM-båndet, så Danmarks Radio kunne udsættes for landsdækkende konkurrence fra andre radioudbydere.

Venstre har dog fortsat som mål, at FM-båndet skal replanlægges.

Ved en frameldeordning for licensen skal alle betale, medmindre de aktivt har erklæret, at de ikke ejer licenspligtige apparater.

[email protected]

Kilde: