Eksplosion i børn der får medicin for ADHD

Stadig flere børn bliver diagnosticeret med adfærdsforstyrrelsen ADHD og får medicin, fordi de er uopmærksomme og urolige, skriver Berlingske Tiden...

Slettet Bruger,

18/09/2009

Stadig flere børn bliver diagnosticeret med adfærdsforstyrrelsen ADHD og får medicin, fordi de er uopmærksomme og urolige, skriver Berlingske Tidende. Alene fra 2007 til 2008 er antallet af børn, som er i medicinsk behandling for ADHD, steget med 40 procent til 10.700. I forhold til 2004 er der tale om ikke mindre end en tredobling, viser en analyse fra Apotekerforeningen.

Ifølge psykiatere er det endda kun toppen af isbjerget. De mener, at der i virkeligheden er flere børn, som lider af ADHD, som ikke bliver diagnisticeret. Skolepsykologernes formand, Bjarne Nielsen, beretter dog om, at der allerede nu er et pres fra både skoler og forældre for at få børn diagnosticeret og sat på medicin.

"En ADHD-diagnose bygger på adfærdssymptomer, og der kan være usikkerhed om, hvornår det overhovedet er ADHD," siger Bjarne Nielsen til Berlingske Tidende.

Klik her for at læse mere på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: