Eksperter om Enhedslistens terrorreklame: Ingen kan være i tvivl om at det er forbudt

Det er ikke kun Dansk Folkepartis Peter Skaarup, der synes at Enhedslistens reklame for weekendens støttearrangement til fordel for den marxistiske...

Slettet Bruger,

08/10/2009

Det er ikke kun Dansk Folkepartis Peter Skaarup, der synes at Enhedslistens reklame for weekendens støttearrangement til fordel for den marxistiske terrororganisation PFLP vækker minder om Fighters+Lovers-sagen, hvor kanalisering af penge fra salg af t-shirts ved højesteret blev dømt som en overtrædelse af terrorloven.

Ifølge to af landets førende strafferetseksperter balancerer Enhedslisten på kanten, og højst sandsynligt ude over den, af loven, skriver berlingske.dk.

"I Højesterets dom kan man jo læse, at dommene blev gjort betingede, blandt andet på grund af den uklarhed, der havde været omkring tolkningen af forbuddet. Men nu kan ingen jo være i tvivl om, at den slags er forbudt. Så det er jo en temmelig frimodig form for civil ulydighed," siger professor Jørn Vestergaard fra Københavns Universitet til berlingske.dk.

Vestergaards vurdering deles af institutleder ved juridisk fakultet på Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted.

"Højesteret gjorde det meget klart, at PFLP er en terrororganisation, og det er forbudt at samle penge ind til den organisation, fordi man så støtter terror," siger Langsted til berlingske.dk.

[email protected]


Kilde: