Efterlønsbesparelser bruges på bl.a. "helhedsorienterede cykelture"

Udvikling af den helhedsorienterede cykeloplevelse, energirigtig minerydning og en antropologisk undersøgelse af, hvordan mennesker anvender lys

Slettet Bruger,

26/10/2009

Udvikling af den helhedsorienterede cykeloplevelse, energirigtig minerydning og en antropologisk undersøgelse af, hvordan mennesker anvender lys. Det er nogle af de ting, som frigjorte midler fra den lille efterlønsreform i velfærdsforliget fra 2006 ifølge Jyllands-Posten nu går til.

Frem mod 2012 har partierne bag velfærdsforliget afsat 10 mia. kr., som blev sparet med forliget, til forskning, uddannelse og iværksætteri og innovation, så Danmark får noget at leve af i fremtiden. Men fordelingen af pengene til iværksætteri og innovation vækker nu forargelse hos Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, der ikke ville have sparet pengene, men brugt dem på en anden måde.

"Vi skal anvende de midler i respekt for de mennesker, som vi har bedt om at blive længere på arbejdsmarkedet," siger finansordfører Morten Bødskov fra Socialdemokraterne til Jyllands-Posten.

Finansordfører Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti supplerer:

"Man kan med rette sætte spørgsmålstegn ved, hvordan de projekter kommer samfundet til gode. Pengene er tilvejebragt ved, at vi beder mange mennesker om at blive længere på arbejdsmarkedet," siger han.

[email protected]

Kilde: