Ebdrup tager afsked med Ny Alliance: Khader bestemte for meget

Slettet Bruger,

27/12/2007

Ny Alliances spidskandidat i Nordjylland, Inge-Lene Ebdrup, er på vej ud af politik, skriver Ritzau. Den tidligere Venstre-politiker og folketingspolitiker overvejer en civil karriere og regner ikke længere med at have tid til politik.

"Der er ikke stor sandsynlighed for, at jeg er at finde på listen ved næste valg. Jeg kan ikke forestille mig, at de karriereretninger, som jeg tænker i nu, kan være kompatible med at være politisk aktiv," siger Inge-Lene Ebdrup til Ritzau.

Hun ønsker ikke at smække med døren, men lægger ikke skjul på, at der er flere ting, "der ikke er gået, som de skulle". Hun mener bl.a., at partiledelsen skulle have fordelt opgaverne mere ligeligt mellem de to øvrige stiftere, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg.

"Uden for pædagogisk rækkevidde"
Ebdrup har også et par afskedsord til sin partifælle Jørgen Poulsen, hvis fratrædelsesordning med Dansk Røde Kors ifølge hende har skadet partiet. Og hvis man spørger hende, var Lars Kolind med sine talrige særstandpunkter "helt uden for pædagogisk rækkevidde," som hun siger til Ritzau.

Inge-Lene Ebdrup sad fra 2001 i Folketinget for Venstre, men fravalgte i august partiet til fordel for Ny Alliance. Hun blev dog ikke genvalgt ved det nyligt overståede folketingsvalg.

[email protected]

Kilde: