Dyrevenner til Michael Moore: Spis grønt

Slettet Bruger,

19/07/2007

"Der er en elefant i lokalet, og det er dig," skriver organisationen People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) til filmmageren Michael Moore, hvis venstreorienterede film er lige så velkendte som filminstruktørens omfangsrige ydre. PETA kæmper for rettigheder til dyr og organisationen håber, at Michael Moore vil opdage glæderne ved et kødfrit liv.

"Ikke for at fornærme, men det er svært ikke at lægge mærke til, at du har et tungtvejende helbredsproblem," skriver organisationens leder, Ingrid E. Newkirk, i et åbent brev til filminstruktøren.

"Vegetarer vejer i gennemsnit op til 20 procent mindre end deres kødspisende fæller - hvilket betyder færre vægtrelaterede problemer som hjerteanfald og hjerteslag - og lever omkring otte år længere. Jeg er sikker på, at dine fans vil sætte pris på at nyde din tilstedeværelse i længere tid!"

PETA er er imod enhver form for "dyreslaveri", hvad enten det er som slagtekvæg eller som kæledyr, og er blevet kritiseret for at oprette dyreinternater, hvor de fleste herreløse dyr bliver aflivet i stedet for at ende hos nye ejere. I 2005 blev to PETA-ansatte anholdt for at smide plasticposer med døde hundehvalpe i en skraldespand bag et supermarked.

[email protected]

Kilde: