Det offentlige skal vaske unges tøj

Slettet Bruger,

12/07/2007

Man skal tage utraditionelle metoder i brug for at tiltrække arbejdskraft til den stadigt voksende offentlige sektor, lyder det fra Danmarks Jurist- og Økonomforbund (DJØF). I et indlæg i Børsen kan formand for Offentlige Chefer i DJØF, Per Hansen, og formand for DJØF Studerende, Simon Krøyer, afsløre at unge ikke synes det er fedt at arbejde i det offentlige.

"Drømmen om livslang tryghed og sikkerhed i ansættelsen er ikke det, som motiverer en ung studerende i dag til en karriere i den offentlige sektor," skriver de to fagforeningsbosser, der fortsætter med at forklare, at unge i dag efterspørger et spændende og fleksibelt arbejde.

Derfor skal det offentlige overveje frynseordninger i stil med dem, der benyttes i det private. Hvad med at tilbyde gratis tøjvask, ligesom så mange mødre stadig gør, efter at børnene er fløjet fra reden?

"Giv dog et tilbud om motion og fitness som en del af arbejdet og giv eksempelvis mulighed for, at man kan aflevere og få vasket sit tøj," skriver Per Hansen og Simon Krøyer, der også foreslår at kopiere det privates succes med trainee-stillinger.

[email protected]

Kilde: