De fattige skal betale for Enhedslistens valgnederlag

Ved valget sidste år mistede Enhedslisten næsten 40

Slettet Bruger,

20/04/2008

Ved valget sidste år mistede Enhedslisten næsten 40.000 stemmer, og dermed også en god portion penge i partistøtte. Det kommer medlemmerne til at mærke, hvis partitoppens forslag om at hæve medlemskontingentet bliver til virkelighed. Og det vil blive de, med de laveste indkomster, der kommer til at betale prisen, beretter Ritzau.

På partiets årsmøde i Korsgadehallen på Nørrebro i København skal de delegerede søndag tage stilling til et forslag fra hovedbestyrelsen om at hæve kontingentet for medlemmer med en indtægt under 100.000 kroner. De skal nu betale 240 kr. om året, i stedet for de 200 kr., det tidligere har kostet. Det vil give 65.000 kr. ekstra i partiets slunkne kasse.

"Ikke, hvad Enhedslisten står for"
En række delegerede fra Odense kalder forslaget usolidarisk og foreslår i stedet, at pengene skaffes ved at hæve alle kontingentsatser med 20 pct.

"Dette er i overensstemmelse med den solidariske samfundsopfattelse, som Enhedslisten står for. At alene hæve den laveste kontingentsats for at få ekstra penge i kassen er det modsatte af, hvad Enhedslisten står for," hedder det ifølge Ritzau i ændringsforslaget.

Enhedslisten har progressive kontingentsatser, hvor det bliver dyrere, jo mere man tjener. Bliver partitoppens forslag vedtaget, vil de lavestlønnede stadig betale de laveste kontingenter.

[email protected]

Kilde: