David Gress-bog vinder international pris

Den anmelderroste bog "Velstandens kilder", som blev skrevet af Jyllands-Postens kommentator David Gress for tænketanken CEPOS i 2007, har vundet p...

Slettet Bruger,

25/04/2008

Den anmelderroste bog "Velstandens kilder", som blev skrevet af Jyllands-Postens kommentator David Gress for tænketanken CEPOS i 2007, har vundet prisen som årets bedste bog udgivet af en tænketank. Direktøren for CEPOS, Martin Ågerup, modtager i aften prisen ved en prisoverrækkelse i Atlanta, USA.

Prisen, Sir Anthony Fisher International Memorial Award, uddeles af Atlas, en verdensomspændende paraplyorganisation for mere end 250 borgerlige tænketanke i 70 forskellige lande og gives til den udgivelse, som bedst har præget samfundet i det forgangne år, og formidlet centrale borgerlige idéer.

I "Velstandens kilder", der bl.a. fik 6 stjerner i Jyllands-Posten, analyserer David Gress den udvikling og de faktorer, som har gjort Vesten til verdens førende magtcenter, og identificerer samtidig kilderne til velstand i historien, kultur, normer og institutioner.

Sir Anthony Fisher (1915-1998) som lægger navn til prisen, var brite og skabte sin formue i kyllingefarme efter at have kæmpet for Royal Air Force under 2. Verdenskrig. Han brugte efterfølgende sin formue til at oprette Europas første tænketank, det borgerlige Institute for Economic Affairs i London, og han var i løbet af sit liv en af de mest betydningsfulde skikkelser i at sprede borgerligt tankegods til fjerne dele af verden. Til dette formål oprettede han også Atlas, der siden har spredt tanker om fri markedsøkonomi, demokrati og menneskerettigheder til alle verdens 7 kontinenter, og bidraget til at nedbryde diktaturer med frihed som budskab.

CEPOS overvejer nu at udgive en engelsk udgave af bogen.

Klik her og køb "Velstandens kilder" for 299 kroner hos saxo.com

[email protected]

Kilde: