Danskerne drømmer om endnu mere fritid

Den gennemsnitlige dansker har en af de korteste arbejdsuger i OECD-landene, men står det til ham eller hende selv, så vil hun gerne have endnu mer...

Slettet Bruger,

10/09/2009

Den gennemsnitlige dansker har en af de korteste arbejdsuger i OECD-landene, men står det til ham eller hende selv, så vil hun gerne have endnu mere fri, viser en ny analyse fra Danmarks Statistik baseret på tal fra EU's såkaldte arbejdskraftsundersøgelse ifølge dagbladet Børsen.

Godt en femtedel af arbejdsstyrken vil gerne have kortere arbejdstid. Mest udpræget er ønsket blandt de 30- til 54-årige og blandt folk mellem 55 og 66 år.

Det øger kravene til reformer med enten pisk eller gulerod for at få danskerne til at arbejde mere, mener cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian.

"Efterhånden som danskerne bliver rigere og dermed får bedre råd til at holde fri, stiger prisen også på, hvad der skal til for at holde dem længere på arbejdsmarkedet og dermed få løst problemerne med finansieringen af velfærdsstaten fremover," siger Steen Bocian til Børsen.

ole@180grader.dk

Kilde: