Danske unge sparer ikke op

Slettet Bruger,

06/08/2007

Studerende i Danmark får en højere SU end i vores nabolande, og man skulle derfor forvente, at de har flere penge at lægge til side til uforudsete udgifter. Men faktisk sparer danske unge mindre op end unge i det øvrige Norden, viser en meningsundersøgelse foretaget af banken Nordea.

"Mange unge danskere synes, at privatøkonomi er kedeligt, men konsekvenserne af ikke at spare op kan være store. For det første kan man blive tvunget til at betale mere end dobbelt så meget for ting, fordi man må købe på afbetaling. For det andet kan man blive tvunget til at sælge boligen eller lægge liv og forbrug om, hvis man mister sit arbejde," siger forbrugerøkonom Ann Leh­mann Erichsen fra Nordea til gratisavisen metroXpress.

28 pct., eller mere end hver fjerde dansker mellem 18 og 29 år, sparer overhovedet ingen penge op. I Sverige, Norge og Finland er det kun omkring hver syvende, der ikke sparer op.

Viljen mangler
Men selvom de danske unge skulle have bedre muligheder end deres nordiske naboer for at spare op, lader det til, at viljen mangler. Ifølge undersøgelsen mener hver femte unge dansker ikke, at det er meget vigtigt at spare op. Kun hver fjortende unge svensker har den samme holdning.

Det er ikke engang nødvendigt at lægge flere tusind kroner til side om måneden, påpeger forbrugerøkonom Ann Leh­mann Erichsen. Et par hundrede kroner om måneden er nok.

[email protected]

Kilde: