Dansk venskabsforening gav penge til terrorstøtter

Slettet Bruger,

14/10/2007

Den dansk-pakistanske venskabsforening Shere Iqbal Pakistan Welfare & Cultural Soceity Denmark, (SIPD) er kommet på kant med den danske terrorlovgivning, efter at have givet penge til en organisation, som åbent støtter Hamas økonomisk, skriver Jyllands-Posten.

Det drejer sig om Al-Khidmat Foundation i Pakistan, som SIPD i 2005 og 2006 gav omkring 200.000 kr. til hjælp for jordskælvsofre. Men Al-Khidmat hjælper ikke kun jordskævlsofre, men har også doneret seks mio. rupees (omkring 800.000 kr.) til Hamas, der står på EU's terrorliste.

Parti deler ideologi med Hamas
Jamaat-e-Islami er det største islamiske parti i Pakistan, og Al-Khidmat er partiets velgørenhedsorganisation. Og det er ikke noget tilfælde, at partiet har doneret penge til Hamas, siger seniorforsker Stig Toft Madsen.

"Hermed signalerer de, at de også støtter den vigtigste sag i den muslimske verden. Samtidig er Jamaat-e-Islami at betragte som en parallelorganisation til Hamas, med hvem det deler ideologi. Derfor har de heller ikke valgt at give pengene til Fatah, som er en sekulær organisation," siger Stig Toft Madsen, Nordisk Institut for Asien-studier ved Københavns Universitet, til Jyllands-Posten.

I tvivl om støtte
Ifølge terrorlovgivningen er det ulovligt direkte eller indirekte at støtte terrororganisationer. Formanden for SIPD, Syed Munawar Hussain Gilani, påpeger, at Al-Khidmat er lovligt i Pakistan.

"Desuden kan det ikke være ulovligt, når Al-Khidmat Foundation ikke har gjort en hemmelighed ud af, at man har givet penge til Hamas. Normalt skjuler man jo støtte til terrorisme, men her lægger de det ud i offentligheden. Desuden er dette politik, og jeg er ikke politiker. Vi er kun en velgørende organisation, som intet har med politik at gøre. Én dag kan politikerne vælge at en organisation er terrorister, og næste dag kan de bestemme, at de er deres venner, men vi har ikke støttet en ulovlig organisation," siger Syed Munawar Hussain Gilani.

Han er dog kommet så meget i tvivl om samarbejdet med Al-Khidmat, at han overvejer at afbryde det. "Vi er ikke gift med Al-Khidmat Foundation, så vi kan bare vælge en anden organisation at samarbejde med," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: