Dansk kvinde står frem: Jeg er rugemor

Det danske forbud mod rugemødre beskytter ikke Dorthe mod at blive udnyttet som rugemor af barnløse par

Slettet Bruger,

09/01/2008

Det danske forbud mod rugemødre beskytter ikke Dorthe mod at blive udnyttet som rugemor af barnløse par. Først og fremmest bor den 36-årige danske kvinde i Florida, USA, hvor det er tilladt at betale for rugemødre. For det andet mener hun slet ikke, at der er noget galt med den slags aftaler, så længe begge parter er voksne og ansvarlige. Det skriver Ekstra Bladet.

"Det er vanvittigt, at man ikke kan finde ud af at lade voksne mennesker få et barn," siger Dorthe til Ekstra Bladet.

Dorthe Concepcion får 200.000 kr. for at føde en pige til et barnløst par fra Miami, men det er ikke pengene, der trækker. Hun bor i et hyggeligt hus med indendørs pool og to biler i garagen sammen med sin cubanske mand Santiago og parrets to drenge, Markus og Erick.

"Jeg lejer bare et værelse ud"
Den danske rugemor, der kom til USA som 18-årig au pair, kan godt lide at hjælpe andre, og så skader det ikke, at hun også godt kan lide at være gravid. Hun "bliver hverken syg eller får kvalme," som hun forklarer. Men parrene skal selv levere æg og sæd.

"Min grænse går ved at levere noget af min families biologiske materiale. Jeg er nok lidt gammeldags med den slags. Men jeg har ikke noget problem med at hjælpe andre med at føde deres barn. Jeg lejer bare 'et værelse' ud til nogen, der ikke selv kan få børn, siger Dorthe til Ekstra Bladet.

[email protected]

Kilde: