Dansk Industri: Topskat giver sort arbejde

Slettet Bruger,

08/06/2007

Skal der flere penge i statskassen, skal skatten ned. Det er meldingen fra Steen Nielsen, chefkonsulent i Dansk Industri, der mener, at sort arbejde skyldes for høje skatter.

"
Når folk laver en ekstra indsats, så skal de have mere ud af det. Hvis man fjernede top- og mellemskat, så vil mange flere få mere ud af at arbejde hvidt, og det vil gavne samfundet, " siger han til dr.dk og påpeger, at antallet af danskere, der betaler topskat, er steget med 150 procent siden 80'erne.

Noget tyder på, at antallet af danskere, der arbejder sort, ligeledes er steget. Antallet af 500-kronesedler i danske hjem er steget med tre gange så meget som privatforbruget siden 1994, hvor dankortet blev det dominerende betalingsmiddel. Det kan skyldes, at danskerne forsøger at holde pengene gemt for skattevæsenet.

"
Det kan godt være tegn på, at der arbejdes mere sort. For når man udfører sort arbejde, er man ikke så vild med at få pengene sat ind på kontoen, så Skat kan få snerten af dem," siger Steen Nielsen.

Han vil dog ikke beskylde alle, der har mange 500-kronesedler liggende derhjemme, for at arbejde sort.

" Der er selvfølgelig stadig mange mennesker, der foretrækker at have kontanter, fordi de f.eks. er bange for, at der skal ske et eller andet med banken. Men det er svært at tro på, at der skulle være blevet flere af dem, når vi er blevet mere og mere vant til, at alt er elektronisk."

mkr

Kilde: