Dansk Industri: Absurd at svække konkurrencen

Slettet Bruger,

24/06/2007

Skal der franske tilstande i EU? Dette spørgsmål stiller mange sig selv, efter at Frankrig, der er plaget af høj arbejdsløshed, har fået EU-Kommisionen til at fjerne målsætningen om "fri og uhindret konkurrence" fra den kommende traktat. En af dem er Hans Skov Chri­stensen, administrerende direktør i Dansk Industri.

"Det er meget glædeligt, at det tyske EU-formandskab fik forhandlet en aftale på plads om en ny traktat. På den anden side er det dog ærgerligt, at de nye stemmeregler først træder i kraft i perioden 2014-2017, for det betyder, at der kan gå op til ti år, før EU er kommet op i gear. Vi har desuden noteret os det nærmest absurde i, at man vil fjerne hensynet til 'den fri og lige konkurrence' fra forfatningstraktatens målbeskrivelse. Det er et forkert signal at sende i en globaliseringstid, hvor Europa kæmper for at forbedre sin globale konkurrenceevne," siger Hans Skov Chri­stensen ifølge tv2.dk.

Frankrig er præget af massiv statsregulering og protektionisme over for erhvervslivet. Det franske arbejdsmarked er desuden ikke særligt fleksibelt, hvilket afskrækker nye virksomheder fra at komme til landet.

mkr

Kilde: