Danmark får løftet pegefinger fra EU for stort offentligt underskud

Den danske økonomi er i en så elendig tilstand, at regeringen nu regner med at få smæk af de øvrige lande i EU, skriver Ritzaus Bureau

Slettet Bruger,

06/10/2009

Den danske økonomi er i en så elendig tilstand, at regeringen nu regner med at få smæk af de øvrige lande i EU, skriver Ritzaus Bureau. Regeringen forventer, at underskuddet på de offentlige finanser vil blive på fem procent af BNP i 2010, hvilket er et godt stykke mere end de tre procent, som Danmark har forpligtet sig til i EU.

"Danmark ventes i løbet af 2010 at modtage en henstilling fra EU's økonomi- og finansministre om at nedbringe underskuddet til under tre procent af BNP senest i 2012," skriver Finansministeriet i et nyt notat om forventningerne til de næste par år.

Regeringen har tidligere anslået, at underskuddet vil blive på 85 mia. kr., men ifølge det nye skøn vil det blive på 90 mia. kr. Tænketanken CEPOS forventer dog, at dette tal vil skulle opjusteres til 100 mia. kr., når Dansk Folkeparti har fået dets krav gennemført i de kommende finanslovsforhandlinger med regeringen, skriver Ritzau.

[email protected]

Kilde: