Døde Arafat af aids?

Slettet Bruger,

20/07/2007

I flere år har det været en gåde, hvad den palæstinensiske præsident Yassir Arafat døde af. Kort efter hans død lovede myndighederne at offentliggøre en efterforskning af dødsårsagen, men den dag i dag er der ingen der ved, hvad der slog Arafat ihjel. Men nu kan en højtstående palæstinensisk personlighed bekræfte et rygte, der længe har floreret i Det Palæstinensiske Selvstyre: Yassir Arafat døde af aids.

Ifølge Kristeligt Dagblad drejer det sig om Ahmed Jibril, lederen af Den Palæstinensiske Folkefront for Palæstinas Befrielse, der i et interview med den libanesiske tv-kanal al Manar kom med den kontroversielle påstand.

Ahmed Jibril fortalte, hvordan han for nyligt havde holdt et møde med ledende palæstinensiske politikere. Hvordan kan det være, havde han spurgt dem, at Arafats død aldrig er blevet efterforsket som lovet, når årsagerne til langt mindre betydningsfulde folks død bliver endevendt til mindste detalje.

"For at være ærlig, har det franske hospital overleveret en lægerapport til den palæstinensiske ledelse, som fastslår, at Arafat døde af aids," skulle en af politikerne have svaret ham, siger Ahmed Jibril.

"Noget sladder"
Men udover Arafats nærmeste har ingen set denne lægerapport. Måske fordi mange palæstinensere gerne vil huske Arafat som en stærk og modig leder, i stedet for en mand, der bukkede under for en seksuel overført sygdom.

"Det er noget sladder," siger Nasser abu Bakr, der er politisk analytiker i Ramallah. Ifølge ham skyldes Ahmed Jibrils påstande, at terroristlederen vil score hurtige politiske point på at tilsmudse Arafats navn.

"Det kommer ikke nogen ved, og vi vinder ikke noget ved at spekulere i dødsårsagerne."

[email protected]

Kilde: