DR overhørte Nybroe-klager

Slettet Bruger,

12/12/2007

DR-ledelsen modtog flere klager fra medarbejderne over tv-værten Jeppe Nybroes håndtering af historierne i TV-Avisen. Alligevel bliver den nu fyrede vært kaldt "en stor succes" i en redegørelse fra lytter- og seer-redaktør i Danmarks Radio, Jacob Mollerup. Det skriver Nyhedsavisen i dag.

Af redegørelsen fremgår det, at det i perioder "har været et samtaleemne blandt TV-Avisens medarbejdere, at han [Nybroe] kunne have tendens til at stramme og overdramatisere sine reportager." Det fremgår også, at Jeppe Nybroe var god til at stramme de andre journalisters historier, så de blev mere mundrette, men at han i nogle tilfælde gik så langt, at "det skabte vrede blandt en række af journalisterne, der fandt, at deres historier blev strammet, og at deres indsigelser ikke blev hørt," som Nyhedsavisen citerer fra redegørelsen.

TV-Avisens ledelse tog kollegernes kritik op med Jeppe Nybroe, men tøvede alligevel ikke med at betegne Nybroe som "en stor succes" og "en af de allerbedste til at repræsentere TV-Avisen", fremgår det af Jacob Mollerups redegørelse.

Ledelse også ansvarlig
Kritikken fra medarbejderne viser, at de opdigtede indslag fra Irak, der førte til Nybroes afskedigelse, "ikke kom ud af det blå" mener Mark Ørsten, lektor i journalistik på RUC.

"Der har tydeligvis været udtalt kritik fra de andre medarbejdere, men i stedet for at sætte ind med nogle sikkerhedsforanstaltninger, vægter man, at han fungerer godt på skærmen," siger Mark Ørsten til Nyhedsavisen.

Foruden de historier, der allerede er blevet afsløret i pressen, finder redegørelsen ikke noget at udsætte på Jeppe Nybroes journalistiske produktion. Den giver til gengæld TVA-ledelsen en del af ansvaret for, at licensbetalerne måtte lægge ører til Nybroes opdigtede historier.

"Det er vigtigt, at ledelsen udsender nogle meget klare signaler, og det har man ikke gjort tilstrækkeligt godt," siger Jacob Mollerup til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: