DF uenig med regeringen om Kosovo

Slettet Bruger,

09/12/2007

Dansk Folkeparti, der har bakket op om regeringens politik i Irak og Afghanistan kommer nu første gang i konflikt med regeringen på et ikke-euorienteret udenrigspolitisk spørgsmål. Partiet har nemlig i et brev til udenrigsminister Per Stig Møller forklaret, at de ikke kan støtte regeringens planer om at anerkende Kosovo som en selvstændig stat. Det skriver Ritzau.

"Normalt står vi jo loyalt bag regeringen i alle væsentlige udenrigspolitiske spørgsmål, hvilket ikke er vanskeligt, fordi vi generelt bakker op om den førte udenrigspolitik. Men hvad angår Kosovo er vi uenige i den kurs, regeringen har anlagt og derfor følte vi det rigtigt i god tid at orientere regeringen om vores holdning," siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen

En anerkendelse af Kosovo vil gøre Serbien uret og være i strid med FN's charter, der understreger medlemslandenes territoriale integritet, skriver DF i brevet til udenrigsministeren.

Forhandlinger på vej?
Serbiens regeringsleder Vojislav Kostunica tilbød i går Kosovos nyvalgte regering at sætte sig til forhandlingsbordet, men advarede dog samtidig regeringen mod at udråbe deres selvstændighed. FN har i 18 måneder forsøgt at forhandlinger i gang mellem parterne. I morgen er sat som sidste frist for en forhandlingsløsning.

Regeringen i Kosovo har tilkendegivet, at de vil erklære Kosovo selvstændigt efter i morgen.

[email protected]

Kilde: