DF igen i alternativt flertal med venstrefløjen

Private erhvervsdrivende skal i fremtiden tænke sig om, før de giver den lokale kandidat en økonomisk håndsrækning

Slettet Bruger,

02/01/2008

Private erhvervsdrivende skal i fremtiden tænke sig om, før de giver den lokale kandidat en økonomisk håndsrækning. Et flertal, som oppositionen har sammen med Dansk Folkeparti, vil ændre lovgivningen, så kravet om oplysningspligt udvides. Det beretter Berlingske Tidende og Nyhedsavisen.

I øjeblikket er det kun partiorganisationerne, der skal offentliggøre støttebidrag over 20.000 kr., hvorimod den enkelte kandidat eller lokalforening ikke behøver at oplyse, hvem de modtager støtte fra. Og den ordning skal man ikke pille ved, mener den konservative politiske ordfører, Henriette Kjær.

"Det ville fratage mange af vores kandidater muligheden for at få økonomisk støtte, fordi de lokale erhvervsdrivende ikke vil kædes sammen med et bestemt parti," siger hun til Nyhedsavisen.

Bedre regler
Hos Socialdemokraterne, hvor man under sidste valg måtte se
de traditionelle støttekroner fra fagbevægelsen stærkt reduceret, slår politisk ordfører Henrik Sass Larsen derimod på, at reglerne vil medføre mere åbenhed.

"Man har et indtryk af, at reglerne mildest talt bliver omgået mange steder. Det vil være en god forbrugeroplysning, hvis der kommer åbenhed om, hvem der støtter den enkelte politiker. Vi må drøfte, hvordan vi kan få bedre regler, så der bliver fuld gennemsigtighed om, hvem der yder økonomisk støtte til enkeltpersoner og politiske partier," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: