DF: Mindst dobbelt så mange skal aftjene værnepligt

Unge mænd, der er kvikke i hovedet og i god fysisk stand, skal fremover ikke kunne sige nej til militærtjeneste, hvis det står til Dansk Folkeparti

Slettet Bruger,

22/03/2008

Unge mænd, der er kvikke i hovedet og i god fysisk stand, skal fremover ikke kunne sige nej til militærtjeneste, hvis det står til Dansk Folkeparti. Partiet foreslår ifølge Ritzaus Bureau ikke alene antallet af værnepligtige øget fra i dag 7.000 årligt til fremover mindst 15.000, men vil også afskaffe den velkendte frinummer-tombola ved sessionen.

Målet er at få flere værnepligtige i Danmark, og at sessionspersonalet skal kunne vælge mellem alle de bedst egnede, uanset om disse måtte have lyst til at rive et års tid ud af kalenderen til fordel for militæret.

Forslaget er et af Dansk Folkepartis indlæg til en kommende Forsvarskommission, der skal undersøge, hvordan forsvaret skal udvikle sig i fremtiden.

DF vil også have, at det danske forsvarsbudget, som i dag er på 19 milliarder kroner om året, øges, så der er råd til bedre uddannet mandskab og bedre udstyr, skriver Ritzau.

[email protected]

Kilde: