DF: Intet lønløft, ingen kvalitetsreform

Slettet Bruger,

09/12/2007

En kvalitetsreform bliver ikke vedtaget med Dansk Folkepartis stemmer, medmindre regeringen vil være med til at øge lønnen ekstraordinært for de offentlige ansatte. Sådan lyder den klare besked fra DF's Kristian Thulsene Dahl i Politiken.

"Vi laver ikke inden jul en aftale med regeringen om kvalitetsreformen, hvis ikke vi har afklaret lønspørgsmålet," siger Thulesen Dahl til Politiken.

Dansk Folkepartis finanspolitiske ordfører har dog en klar forventning om, at regeringen vil lege med på lønløftet. Dels har han angiveligt kunne mærke på de seneste dages forhandlinger i Finansministeriet, at regeringen er interesseret i en aftale, dels har V og K ikke noget valg.

"Under normale omstændigheder kan regeringen forhandle med andre, hvis de ikke kan blive enige med os, men i det her tilfælde har regeringen ikke et andet sted at gå hen, for Socialdemokraterne er enige med os," siger han.

Hans Engell, politisk kommentator for Ekstra Bladet, kalder situationen for "politisk poker på allerhøjeste niveau".

"Regeringen og Dansk Folkeparti er på kollisionskurs. På den ene side stiller Dansk Folkeparti ultimative krav som betingelse for at gå med i regeringens allerstørste politiske projekt. På den anden side står regeringen med nogle usædvanligt klare advarsler fra en stribe førende internationale og nationale økonomer," siger Engell til Politiken.

Han forventer, at regeringen og DF finder hinanden på spørgsmålet, og at DF bliver dem, der bøjer sig mest. Den yderste konsekvens af en manglende aftale er nemlig, at DF må være med til at vælte regeringen, og det kan de næppe tåle, lyder vurderingen fra Hans Engell.

[email protected]

Kilde: