DF: Folketinget skal inddrages i beslutning om autonomhus

Folketingsmedlem Martin Henriksen, der er valgt i Københavns Storkreds for Dansk Folkeparti, rejser nu en forespørgselsdebat i Folketinget om place...

Slettet Bruger,

01/05/2008

Folketingsmedlem Martin Henriksen, der er valgt i Københavns Storkreds for Dansk Folkeparti, rejser nu en forespørgselsdebat i Folketinget om placeringen af et nyt såkaldt "ungdomshus" i Københavns Kommune. Han satser på, at debatten kan munde ud i et forslag til vedtagelse, hvor Folketinget pålægger Københavns Kommune at afholde lokale folkeafstemninger om hvorvidt beboerne ønsker et hus for de autonome i deres bydel.

"Vi synes, at sagen har taget overhånd. Ritt Bjerregaard og venstrefløjen har fuldstændig ignoreret de mange bekymringer, som borgerne i de forskellige bydele har givet udtryk for, senest i Nordvest-kvarteret. Nu må det stoppe. Jeg tror simpelthen ikke, at københavnerne, hvis de fik lov til at stemme om det, ville have bare skyggen af et nyt Ungdomshus i deres baghave," siger Martin Henriksen og fortsætter:

"Hvis Dansk Folkepartis forslag bliver støttet af Venstre og de Konservative, skal Københavns Kommune afholde lokale folkeafstemninger i samtlige bydele, indtil de finder et sted, hvor der er flertal for et nyt Ungdomshus. Såfremt ingen bydele vil have et nyt Ungdomshus, vil kommunen være nødt til at droppe planerne helt og aldeles."

Martin Henriksen understreger, at Dansk Folkeparti generelt mener, at de autonomes vold og optøjer ikke bør belønnes med et nyt hus.

[email protected]

Kilde: