DF-kritik får DR-chef til at smile

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, undrede sig i går over, at Danmarks Radio i løbet af fredag og lørdag brugte meget plads i både radio og...

Slettet Bruger,

12/02/2008

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, undrede sig i går over, at Danmarks Radio i løbet af fredag og lørdag brugte meget plads i både radio og tv på at omtale en ifølge retten ulovlig eksklussion af to medlemmer af partiet:

"En procedurefejl. En fodfejl. En mangelfuld fremgangsmåde. Samme dom slog - selvfølgelig - fast, at et parti selv må bestemme, hvem der er medlemmer, og at ledelsen naturligvis selv må foretage et bredt skøn af, hvem der med adfærd, udtalelser og gøren og laden skader partiet og derfor ikke kan være medlem. Det er da, undskyld mig, gabende uinteressant for andre end medlemmer og nogle få politiknørder, at et parti i en intern sagsbehandling har begået en procedurefejl," skrev hun og beskyldte prioriteringen for at være politiserende.

Men det mener nyhedschef Ulrik Haagerup ifølge Nyhedsavisen, at han kan afvise.

"Det er jo en kritik, DF har fremført flere gange, men som efter min mening ikke er rigtig. Og jeg kan ikke lade være med at trække på smilebåndet, for da jeg arbejdede på Jyllands-Posten, blev jeg beskyldt for at være højreorienteret. Skulle jeg så skifte holdninger til journalistik, fordi jeg får nyhedsansvaret på DR?" spørger han i Nyhedsavisen og fortsætter:

"Sagen var jo relevant, fordi der har været meget debat, da medlemmerne i sin tid blev ekskluderet. Når der så kommer en dom, der går partiet imod, er det naturligvis også interessant."

Ulrik Haagerup tilføjer, at DR's generaldirektør nu har inviteret Pia Kjærgaard til DR-Byen "for at få en konstruktiv dialog om hendes vedholdende kritik".

[email protected]

Kilde: